Κίνα

ΑσίαΑνατολική Ασία

Asia

Η χώρα με την τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο και η τέταρτη μεγαλύτερη σε έκταση, με αρχαία ιστορία, πολλά αξιοθέατα, φαντασμαγορικά τοπία, βουνά και ποτάμια, αρχαίες πόλεις παραμένει στις πρώτες θέσεις στους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου.

Το Πεκίνο είναι η πρωτεύουσα του, ενώ μεγαλύτερη πόλη είναι η Σαγκάη, ενώ πολλές πόλεις ξεπερνούν τα ένα εκατομμύριο κατοίκους. Η Κίνα χωρίζεται σε 22 επαρχίες.


Κίνα, Βίντεο

Κίνα μέρος 1ο Κίνα μέρος 2ο Πεκίνο μέρος 1ο Πεκίνο μέρος 2ο Ταξιδεύοντας Πεκίνο, Κίνα

 

 Κίνα, Χάρτης

Προορισμοί και αξιοθέατα στην Κίνα, Ανατολική Ασία

Ο στρατός των πήλινων πολεμιστών στο Ξιάν (Xi'an), Κίνα

Ο στρατός των πήλινων πολεμιστών στο Ξιάν (Xi'an), Κίνα

Ο πήλινος στρατός ανακαλύφτηκε το 1974 στην περιοχή Ξιάν (Xi'an) της Κίνας. Αποτελείτε πάνω από 8.000 αγάλματα που απεικονίζουν διάφορες μορφές αλόγων, στρατιωτών, τοξοτών κλπ…

Πεκίνο (Beijing), Κίνα

Πεκίνο (Beijing), Κίνα

Η πρωτεύουσα και το οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την Σανγκάη, και δημοφιλείς τουριστικός προορισμός μιας και τα αξιοθέατα της είναι εξαιρετικά πολλά και διάσημα.

Το Πεκίνο είναι μία από τις έξι αρχαίες πόλεις της Κίνας, που την επισκέπτονται 140 εκατομμύρια Κινέζοι κάθε χρόνο και πάνω από πέντε εκατομμύρια ξένοι τουρίστες. Θεωρείτε ο πρώτος προορισμός της χώρας.

Σαγκάη (Shanghai), Κίνα

Σαγκάη (Shanghai), Κίνα

Από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό πόλεις του πλανήτη αποτελεί και θαλάσσιο κόμβο της ανατολικής Ασίας η Σαγκάη σήμερα είναι μια πόλη σύγχρονη με εξαιρετικά ψηλά κτίρια που χτίζονται και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, οικονομικά, εμπορικά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας. Βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Yangtze κατατάσσεται στους είκοσι κορυφαίους προορισμούς της Κίνας.

Η Σαγκάη είναι ένα συναρπαστικό μείγμα Ανατολής και Δύσης. Η Σαγκάη που κάποτε μέχρι το 1842 ήταν ένα ψαροχώρι σήμερα είναι τόσο μεγάλη και χρειάζεται αρκετές ημέρες για να καλύψουν οι επισκέπτες όλα τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλης. Ως μια διάσημη ιστορική και πολιτιστική πόλη, η Σαγκάη έχει επισημανθεί σαν το κομβικό σημείο των ποταμών και των ωκεανών, η πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής Κίνας.

Ταϊπέι, Ταϊβάν

Ταϊπέι, Ταϊβάν

Η πρωτεύουσα της Ταϊβάν, και μεγαλύτερη πόλη του νησιού αποτελεί πολιτικό και εμπορικό κέντρο, έγινε επίσης γνωστή τα 2004 με τον ουρανοξύστη Taipei 101 που έλαβε την πρώτη θέση στα υψηλότερα κτίρια του κόσμου…

Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Πυκνοκατοικημένη και γεμάτοι ουρανοξύστες είναι από τους διάσημους και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τουριστικούς προορισμούς της Ασίας.

Το πάρκο του ωκεανού, το Disneyland, το Victoria Peak είναι από τα πολύ σημαντικά αξιοθέατα. Περισσότερα

Ο Βούδας του Λεσάν στην Σιχουάν (Sichuan), Κίνα

Ο Βούδας του Λεσάν στην Σιχουάν (Sichuan), Κίνα

Το μεγάλο αυτό άγαλμα του Βούδα χτίστηκε το 618 με 907 μ.Χ. στην συμβολή των ποταμών Minjiang, Dadu και Qingyi κοντά στη πόλη Λεσάν ανατολικά. Έχει καταχωρηθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1996.

Είναι ο μεγαλύτερος σκαλιστός Βούδας στον κόσμο, με 71 μέτρα ύψος, το κεφάλι είναι 14,7 μέτρα ύψος και οι ώμοι του φθάνουν τα 28 μέτρα πλάτος. Είναι 18 μέτρα υψηλότερος από τα αγάλματα του Βούδα στο Αφγανιστάν τα οποία υπέστησαν ζημιές το 2001, και πιστεύεται ότι είναι το μεγαλύτερο και ψηλότερο γλυπτό στον κόσμο Βούδα σκαλισμένος σε βράχο.

Potala Palace, Λάσα - Θιβέτ (Lhasa, Thibet), Κίνα

Potala Palace, Λάσα - Θιβέτ (Lhasa, Thibet), Κίνα

Στις πλαγιές του κόκκινου βουνού είναι χτισμένο το τεράστιο αυτό ανάκτορο ονομαστό ως Ποτάλα, που είναι και το κύριο αξιοθέατο της Λάσα του Θιβέτ και ένα από τα πιο διάσημα παλάτια του κόσμου.

Το παλάτι χωρίζεται σε δύο μέρη στο Κόκκινο Παλάτι στο κέντρο και στο Λευκό οι δύο πτέρυγες, είναι το μεγαλύτερο μνημείο σε όλο το Θιβέτ, είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο το Θιβέτ κατακλύζεται από επισκέπτες αλλά και προσκυνητές. Το παλάτι στέκεται στα 3.700 μέτρα πάνω από την στάθμη της θάλασσας.

Mogao Grottoes, Gansu, Κίνα

Mogao Grottoes, Gansu, Κίνα

Γνωστό και ως τα σπήλαια με τους χιλιάδες Βούδες, καλοδιατηρημένα και πλουσιότερα θησαυροφυλάκιο βουδιστικής τέχνης στον κόσμο με πάνω από 2000 αγάλματα, αποτελείται από ένα σύστημα με 492 ναούς.

Η πιο κοντινή πόλη στα σπήλαια είναι η αρχαία πόλη της Dunhuang στη βορειοδυτική Κίνα, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων. Τα σπήλαια χρονολογούνται από τον τέταρτο έως τον δέκατο τέταρτο αιώνα και η περιοχή περιλαμβάνει περίπου 45.000 τετραγωνικά μέτρα τοιχογραφίες.


English LangaugeFrench LangaugeSpanish LangaugeGerman LanguageThai Langauge

Custom Search

Αρχική   Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης Ιστοσελίδας   Επικοινωνία